Špela PETERNELJ, dr. med. Špela PETERNELJ, dr. med.

specialistka družinske medicine in homeopatinjaPo končani medicinski fakulteti sem se zaposlila kot zdravnica v Škofji Loki, kasneje pa v Železnikih. Opravila sem specializacijo iz družinske medicine.
V Železnikih sem imela polivalentno družinsko ambulanto, kjer sem zdravila otroke in odrasle. To delo sem opravljala 20 let, leta 2008 pa sem koncesijo vrnila.

S homeopatijo sem se srečala v Slovenskem homeopatskem društvu (SHD), kjer sem sodelovala in se izobraževala vse od ustanovitve leta 1992 dalje.

Leta 2009 sem se odločila za dodatno homeopatsko izobraževanje, najprej v Indiji in nato še v Grčiji na International Academy of Classical Homeopathy (IACH) , ki jo vodi svetovno znani homeopat prof. George Vithoulkas, dobitnik alternativne Nobelove nagrade za oživljanje homeopatskega zdravljenja in izobraževanje na področju homeopatije z najvišjimi standardi. Na IACH sem uspešno zaključila triletno izobraževanje z diplomskim izpitom.
Triletno šolanje pri SHD, po programu Evropean Committee for Homeopathy (ECH) sem z uspešno opravljenim zaključnim izpitom in pridobitvijo ECH diplome končala leta 2011.
Poleg tega pa se vseskozi še dodatno izobražujem in redno udeležujem homeopatskih srečanj in kongresov v tujini (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Latvija, Nemčija, Srbija). Vsako leto pa se tudi vračam na IACH (Alonissos, Grčija) za 1 do 2 tedna, kjer s prof. Vithoulkasom lahko sodelujemo pri zdravljenju pacientov z vsega sveta.
Trenutno zaključujem tudi E-learning program prof. Vithoulkasa, ki vsebuje približno 800 učnih ur.

Sem članica Slovenskega homeopatskega društva (SHD), Evropean Committee for Homeopathy (ECH) in Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (LMHI), v tem mandatnem obdobju pa sem tudi članica upravnega odbora SHD.